CosRX Advanced Snail 92 All In One Cream (English/Magyar)

There are very few beauty products that I repurchase. The Korean (and Japanese) beauty industry is all about the Next Big Thing, much more so than what we are used to, in the West, so by the time you use something up, there's a new line, a new version, a brand new routine step altogether that is guaranteed to grab your attention and make your slight Beauty ADD spin completely out of control. Something has to be very effective, very special, or simply just very-right-for-you to trigger a repurchase. One of those, for me, is the CosRX Advanced Snail 92 All In One Cream. I know that there must be about five gazillion reviews of this product available in the English-speaking world of blogs, but I thought I would throw mine in the mix as well, for I have been using it for about a year now, so it does deserve its own review on my little blog.

Nagyon kevés olyan kozmetikai termék van, amit újravásárolok. A koreai (és japán) szépségipar a Mindig Még Jobb Újdonságokról szól, sokkal inkább, mint amihez nyugaton szoktunk, úgyhogy mire elhasználsz valamit, már van egy új line, egy új verzió, egy teljesen új arcápolási lépés, amelyek biztosan felkeltik az érdeklődésedet és a szépségápolással kapcsolatos, enyhe figyelemhiányodat megsokszorozzák. Nagyon hatásosnak, nagyon különlegesnek, vagy csak egyszerűen Neked éppen megfelelőnek kell lennie egy terméknek ahhoz, hogy egyáltalán eszedbe jusson újravásárolni. Ilyen számomra a CosRX Advanced Snail 92 All In One Cream. Tudom, hogy az angol nyelvű blogoszférában már nagyjából ötcsillió értékelést lehet olvasni erről a termékről, de gondoltam, a sajátomat is bedobom a forgatagba, hiszen már legalább egy éve használom, így megérdemelt helye van ezen a kis blogon is.


About the brand ° A márkáról
"Their name stands for 'Cosmetics+RX (prescription)'. This popular Korean brand carefully formulates products with ingredients that target everyday skin care concerns. The brand is loved by many because it provides real, noticeable results." (source)

A nevük jelentése 'kozmetikum + Rx (orvosi recept)'. Ez a népszerű koreai márka nagy odafigyeléssel formulálja termékeit, amelyekben a mindennapos bőrproblémákat javító összetevők találhatók. A márka közkedveltsége annak köszönhető, hogy valódi, látható eredményeket hoz.

Product claims ° A termékkel kapcsolatos ígéretek
"A multifunctional repair cream that restores healthy skin cells to improve the skin’s overall condition. Infused with pure marine collagen and snail slime filtrate, this cream is jampacked with nutrients that promote moisture and firmness of the skin. It helps prevent and minimize skin aging problems such as wrinkles and fine lines. It is also a great cream for those who are suffering from damaged and blemished skin for it helps repair the skin from within and give a smoother and softer surface." (source)

Multifunkcionális bőrjavító krém, amely újjáépíti az egészséges bőrsejteket, s így javítja a bőr általános állapotát. A benne lévő tengeri kollagénnek és csiganyák-kivonatnak köszönhetően tele van tápláló anyagokkal, amelyek javítják a bőr hidratáltságát és feszességét. Segít megelőzni és eltűntetni az öregedés okozta jeleket, mint például a felszíni vagy mélyebb ráncok. Remek termék azok számára is, akiknek bőre sérült vagy pattanásos, hiszen belülről gyógyítja azt, így segítve az egyenletesebb, puhább bőrfelszín kialakulását.


Instructions and ingredients ° Használat és összetevők
After cleansing and toning, apply an appropriate amount by spreading an even layer onto the face. Pat lightly to allow better absorption. (source)

Tisztítás és tonizálás után simítsunk az arcunkra egy egyenletes réteget. Finom ütögessük, ezzel segítve a beszívódást.

Snail Secretion Filtrate, Betaine, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Sodium Hyaluronate, Cetearyl Alcohol, stearic acid, Arginine, Dimethicone, Carbomer, Panthenol, Allantoin, Sodium Polyacrylate, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Adenosine, Phenoxyethanol (source)This was one of the very first snail mucin-based products I have tried, and honestly, I have yet to find a better one.

It comes in a huge 100ml jar (the first one came without a small spatula, the second one came with one, so whether it's a question of luck, or they decided to add it, I don't know.) It's plastic and boring, and it will last you quite a while. I am pretty sure it took me at least a half a year, if not more, to use up the first one I had.

I will not waste your time by going on and on about snail mucin in skin care products because, by now, it's not quite as uncommon an ingredient as it was when this cream first came out. If you are interested, here is a FutureDerm article about it that I feel is quite realistic.

Ez volt az első csiganyák-alapú termék, amit valaha kipróbáltam és őszintén megmondom, azóta sem találtam jobbat.

Egy hatalmas, 100 ml-es tégelyben van (az elsőhöz nem volt spatula, a másodikhoz volt, úgyhogy nem tudom, ez csak szerencse kérdése csupán, vagy ez időközben változott). A tégely műanyag és unalmas, és egy csomó ideig elég. Szinte biztos vagyok benne, hogy az első tégelyt minimum fél évbe telt kiürítenem.

Nem fogok senkit untatni azzal, hogy a csiganyák-kivonatról papoljak, hiszen az ma már nem olyan ritka összetevő, mint volt akkoriban, amikor ez a krém először megjelent a piacon. Ha érdekel a téma, ez a FutureDerm cikk szerintem elég reálisan összefoglalja a kérdést.


I have yet to find a snail mucin-based moisturizer with a higher concentration of the goo (the 92 in the product's name refers to the Percentage of Snail Slime, yo!) The ingredient list is short and concise (as expected of a CosRx product,) so there's nothing there to disturb the holy gooeyness. Which is why the cream itself is, well, gooey. (Like I clumsily tried to demonstrate in the photos above.)

Don't let it fool you, though! Once you spread it all over your face, instead of something sticky, it turns into something silky. Not silicone-y silky, though (I hate that feeling, and it makes me think more of a makeup than a skin care product,) but soft silky, if that makes sense to anyone else but myself.

Még nem találtam olyan krémet, amelyben nagyobb koncentrátumban lenne csiganyák-kivonat (a névben szereplő 92-es szám az összetevő termékben megtalálható arányára utal: 92 százalék). Az összetevő-lista rövid és tömör (ahogy ezt a CosRx-től már megszokhattuk), így semmi nem zavarja meg az isteni nyákságot. Ahogy a fenti fotókon meglehetősen bénán megpróbáltam demostrálni, a krém maga is meglehetősen nyúlós-nyákos.

Azonban ne hagyd, hogy ez félrevezessen! Ha az arcodra kened, akkor a bőröd egyáltalán nem lesz ragacsos, sokkal inkább bársonyos. Viszont nem szilikonos-bársonyos (személy szerint azt az érzést utálom, és azt feltételezem, a termék sokkal inkébb dekorkozmetikai előnyökkel bír, mintsem valódi bőrápoló tulajodnoságokkal), hanem puha-bársonyos, ha ez rajtam kívül bárki másnak is jelent valamit.


I have normal skin, and I use quite large quantities of this (say, twice of what I would of my favorite nighttime moisturizer, the Sulwhasoo Essential Firming Cream.) While it does take a while for all of it to sink into my skin, it doesn't feel heavy or greasy in the meantime, either. It eventually just disappears from the surface of my skin, leaving behind some wonderful softness.

As much as I enjoy using it and the softness it provides, I have to admit that I am not sure it does anything else. Again, I have normal skin, so I don't need an extra-super amount of moisturizing (I will take all the hydration I can get, thank you very much,) and neither do I have issues with acne (it certainly doesn't clog or irritate my unfortunately large pores, though.)
It is simply a very nice product, which I am not sure is necessarily the best a product can be, but it sure is better than your average moisturizer.

Normál bőröm van, és elég nagy mennyiséget használok egyszerre ebből a krémből (nagyjából kétszer annyit, mint például a kedvenc éjszakai hidratálókrémemből, a Sulwhasoo Essential Firming Cream- ből.) Bár valóban beletelik egy kis időbe, mire mind beszívódik, addig sem nehéz vagy zsíros az arcomon. Egy idő után aztán eltűnik a bőr felszínéről, csodás puhaságot hagyva maga után.

Bármennyire is szeretem használni és élvezem a puhaságot, amelyet biztosít, nem vagyok benne biztos, hogy ezen felül bármit is tesz. Mivel normál bőröm va, ezért nincs szükségem extra (zsíros) hidratálásra (a vizes hidratálásból viszont szívesen használok lényegében bármilyen mennyiségben) és szerencsére akné-gondjaim sincsenek (az biztos, hogy ez a krém nem tömíti el vagy irritálja az amúgy sajnos elég nagy pórusaimat).
Ez egyszerűen csak egy nagyon kellemes termék, és bár egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez a lehető legtöbb, amit egy krémből ki lehet hozni, az átlagos hidratálókrémnél mindenképpen jobb.

Recommend? Yes. It is wonderful for normal skin, and it might be light enough for oilier skin types, too. I am pretty certain it wouldn't provide dry skin with enough moisture, but it does exceptionally well in the softening department. I think if you're looking for a very solid snail mucin-based product that is very unlikely to aggravate any skin type, this is the one you should get.

Jó szívvel ajánlom? Igen. Normál bőrre kiváló, és meglehet, hogy zsírosabb bőrtípusokhoz is kellően könnyed. Szinte biztos vagyok benne, hogy a száraz bőrnek nem biztosítana elég (zsíros) hidratálást, ám kifejezetten remekül teljesít a puhító fronton. Ha egy nagyon megbízható, csiganyák-alapú terméket keresel, amely minden bizonnyal nem borít ki egyetlen bőrtípust sem, ez a jó választás.

Where to buy? ° Hol kapható? JolseKoreaDepartCosmetic LoveRRSeBay0 comments:

Post a Comment

 

Get Paid For Shopping Online

Follow on Bloglovin'

Follow

Get 15% Off!

Contact Form

Name

Email *

Message *

Get $5 Off!

Activate by Bloglovin'

Follow by Email