Nature Republic Snail Solution 80 Emulsion (English/Magyar)

I have three types of skin care samples at home:
1. Large batches of samples of high-end/luxury/way-too-expensive products (by brands like Sulwhasoo, History of Whoo, or O Hui) that I buy from trusted sellers and that I eventually decant into airless pump bottles or jars, and use for extended periods of time;
2. Samples I received with my orders that I will eventually want to try;
3. Samples I received with my orders that I will not use, and I collect them to give to friends.
Of the second category, I sometimes I collect enough of one product where I can use it for a few weeks. The Nature Republic Snail Solution 80 Emulsion is one of these. Somehow, I ended up with numerous 5ml sample bottles, enough to use for a few weeks, and for a while, I just kept putting it to the side. I thought I was already using two snail products by CosRX, each with a higher concentration of snail mucin in it, so what could this emulsion show me that I haven't seen before?

Három típusú mintám szokott itthon lenne:
1. Luxus/nagyin drága termékek (például Sulwhasoo, History of Whoo és O Hui) mintái, amelyeket nagy mennyiségben vásárolok megbízható eBay-es eladóktól, s amelyeket rendszerint kiöntögetek légmentes kozmetikai üvegekbe vagy "bödönökbe" (esküszöm, nem jut eszembe, hogy hívják őket), s így huzamos időn át tudom őket használni;
2. Megrendelésekkel kapott minták, amelyeket majd egyszer kipróbálok;
3. Megrendelésekkel kapott minték, amelyeket nem fogok használni, s rendszerint barátnőknek adok.
A második katergóriában szereplő minták közül néha összegyűlik egy termékből annyi, hogy azt heteken át tudom használni. Ilyen volt a Nature Republic Snail Solution 80 Emulsion is. Valahogy kikötött nálam számos 5 ml-es kis üvegecske és jó ideig csak félre voltak rakva. Azt gondoltam, mivel már két különböző csiganyákos CosRX készítményt használtam, s mindkettőben jóval magasabb a nyákkoncentráció, ez az emulzió semmit nem tudott volna hozzátenni a ruinomhoz.


About the brand ° A márkáról
"Nature Republic (네이처리퍼블릭) is a South Korean cosmetics brand. Created in March 2009, Nature Republic is a cosmetics brand that utilizes natural ingredients for their products. The brand's philosophy is 'A Sense of the Beginning'. In August 2013, it was announced that Girls' Generation's Taeyeon and EXO signed a two-year endorsement deal with Nature Republic." (source)

A Nature Republic (네이처리퍼블릭) egy koreai kozmetikai márka, amelyet 2009-ben alapítottak, s amely termékeiben természetes összetevőket használ. A márka filozófiája: 'A kezdet tudata'. 2013 augusztusában bejelntették, hogy Taeyeon a Girls' Generationből és az EXO kétéves szerződést írtak alá a Nature Republic-kal.

Product claims ° A termékkel kapcsolatos ígéretek:
"This contains Korean snail mucus filtrate extract 80% and adenosine to create moisturized and soft skin. It can make skin soft and create resilient and bright skin. It can quickly provide moisture to quench dry skin. Suitable for both men and women." (source)

80%-os csiganyák-tartalommal és adenozinnal hidratálja és puhítja a bőrt, s az ellenálló és ragyagó lesz. A száraz bőrnek azonnali táplálást biztosít. Nőknek és férfiaknak is kiváló.

Instructions and ingredients ° Használat és összetevők
An emulsion is to be used after the light hydrating layers (like serums and essences) and before the last step (which is normally a heavier hydrating cream or sleeping pack.) Alternatively, if it fits one's skin better, an emulsion can be used as the last step, without a heavier layer on top.

Az emulziókat könnyed hidratáló rétegek (mint a szérumok és esszenciák) után és az utolsó lépés (ami jellemzően egy nehezebb krém vagy éjszakai maszk) előtt használjuk. Ugyanakkor, ha ez jobban megfelel a bőrödnek, az emulziót használhatod utolsó lépésként is anélkül, hogy utána egy nehezebb réteget kennél fel.

CosDNA analysis

Snail Secretion Filtrate (91,200mg), Glycerin, Dipropylene Glycol, Niacinamide, Water Caprylic/Capric Triglyceride, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Algae Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Polysorbate 80, Dimethiconol, Lecithin, Sodium Polyacrylate, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Cyclomethicone, Potassium Hydroxide, Polysilicone-11, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Adenosine, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Madecassoside Ceramide 3, Sodium Hyaluronate, 1,2-Hexanediol, Cetyl Ethylhexanoate Ethylhexyl, Palmitate, Butylene Glycol, Cassia Angustifolia Seed, Polysaccharide Citric Acid, Caprylhydroxamic Acid, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Fragrance (source

(You will notice that there is a couple slight differences between this list and the one on CosDNA. Unfortunately, Nature Republic doesn't have full ingredient lists on their website, so I cannot confirm which one is right. However, the differences are so slight that I doubt it would change the product in any serious way.)
(Látni fogod, hogy van néhány kisebb eltérés a lista és a CosDNA analízis között. Sajnos a Nature Republic weboldalán nincsenek teljes összetevő-listák, így nem tudom, melyik pontosabb, azonban a különbségek annyira aprók, hogy nehezen hinném, hogy a terméket valójában megváltoztatnék.)I started using this emulsion as part of my morning routine, in lieu of a heavier cream (as the last-but-sunscreen step) when the weather started getting hot. I have normal skin that needs more in the wintertime than it does in the summer, so I assumed a well-formulated emulsion could easily take the place of a heavier cream when there's some sweating involved.

I had never met a Nature Republic product that I was crazy for, despite the brand's incredible popularity. I had found that their products were not bad, just meh, and they didn't justify the usually higher-than-meh price tag.

Amikor egyre melegebb lett, azt az emulziót kezdtem el használni reggelente a rutinom utolsó lépéseként (a fényvédő előtt) a nehezebb krémek helyett. Normál bőröm van, aminek többre van szüksége télen, mint nyáron, ígyhát abban reménykedtem, hogy egy megfelelő módon összerakott emulzió könnyedén átveszi majd a krém feladatát akkor, amikor izzad az ember lánya.

Korábban soha nem sikerült olyan Nature Republic terméket találnom, amiért odalettem volna, bármilyen rettentő népszerű is a márka. Nem rosszak a termékeik, csak olyan semmilyenek, és nem éreztem jogosnak az átlagosnál magasabb árat.
This emulsion here was a nice surprise.
First, my skin (more precisely, my pores) kinda hate silicones, and especially dimethicone, but I have learned that a lot depends on a product's formulation. I wouldn't use anything where dimethicone is in the top three or four of the ingredient list, but lower down, my pores can be fine as long as it's a well-formulated product.
In that aspect, this one certainly is. It didn't clog my pores at all, like most silicone-heavy products tend to do.

Second, it's a very nice product to use. It's silicone-y, but not overly so, if that makes sense. It does create that silky look, but not in a way where you assume it's more for makeup purposes than skin care purposes. On my normal skin, it sunk in beautifully, and immediately left it very soft.

Is it something I would go out of my way to buy? Probably not. I am not a huge fan of emulsions (unless it's the Hadalabo Gokujyun α 3D Retinol Firming & Lifting Milky Lotion, which is kind of the Japanese version of a Korean emulsion; that is absolutely my HG and has done wonders for my skin,) and my skin is not mature/dry enough (yet) where I need an emulsion before my cream. I have found emulsions to work great if I use them instead of a cream when it's hot; but, really, my go-to summer moisturizer is the CosRX snail AIO cream, and it works for me, so I am not really looking to replace it with something. And, certainly not with an emulsion that's near $30.

Ez az emulzió kellemes meglepetést okozott.
Először is a bőröm (pontosabban a pórusaim) meglehetősen utálják a szilikonokat, főleg a dimethicone-t, de már megtanultam, hogy sok miden múlik egy termék formulációján. Nem használnék olyasmit, ahol a dimethicone az első három-négy összetevő között szerepel, de ha lejjebb van és megfelelő módon formulált termékről van szó, akkor a pórusaim nem lázadoznak.
Ilyen szempontból ez az emulzió rendben avn. Nem tömítette el a pórusaimat, ahogy a legtöbb szilikonnal teli termék szokta.

Másodszor, nagyon kellemes a használata. Igen, szilikonos érzés, de nem túlságosan az, ha ez rajtam kívül bárkinek is érthető. Valóban ad egy selymes érzetet, de nem úgy, mint amikor azt gondolod, sokkal inkább primert használsz, mintsem egy arcápolót. A normál bőrömbe nagyon gyorsan beszívódott és azonnal bársonyossá varázsolta.

Megerőltetném magam, hogy meg tudjam venni? Valószínűleg nem. Nem vagyok egy hatalmas emulzió-rajongó (hacsak nem a Hadalabo Gokujyun α 3D Retinol Firming & Lifting Milky Lotion-ról van szó, ami - milk, milky lotion - az emulzió japán változata, és amely nélkül még véletlenül sem tudok élni), és a bőröm nem elég öreg/száraz (még) ahhoz, hogy feltétlnül szükségem lenne egy emulzióra a krém előtt. Nekem legjobban melegben működnek, ha a krém helyett használom őket, de igazából a kedvenc nyári hidratáló krémem továbbra is a CosRX csiganyákos AIO kréme, és egyelőre nem akarom lecserélni. Főleg nem egy közel 30 dolláros emulzióra.

Recommend? If you like emulsions (whether before or instead of a cream,) this one is a very nice one to use. It softens the skin beautifully (albeit temporarily,) it sinks in fast, and it leaves behind no residue. However, I don't feel like it adds anything significant to an otherwise solid routine, and it is slightly expensive than what I believe it really is worth.

Jó szívvel ajánlom? Ha szereted az emulziókat (akár a krém előtt vagy helyette), ez egy nagyon kellemes termék. Gyönyörűen (bár csupán átmenetileg) puhítja a bőrt, gyorsan beszívódik, és nem hagy maga után zsíros érzést. Azonban nem érzem, hogy különösen sokat tudna hozzáadni egy amúgy már megbízható rutinhoz, és valamivel többe kerül, mint amennyit véleményem szerint ér.

Where to buy? ° Hol kapható? eBay


0 comments:

Post a Comment

 

Get Paid For Shopping Online

Follow on Bloglovin'

Follow

Get 15% Off!

Contact Form

Name

Email *

Message *

Get $5 Off!

Activate by Bloglovin'

Follow by Email