Skinfood Deep Sea Water Brightening Mask (English/Magyar)

As much as I keep preaching against sheet masks - for I think they're terribly wasteful in every possible way, - I do still use them. Not every day (or even every other day) like a lot of people do. Not even every other day. But, a couple times a week, I still reach for one because I am a big fat hypocrite. I won the Skinfood Deep Sea Water Brightening Mask from a giveaway by Michelle at Unboxing Beauty, so I could totally convince myself that, in some twisted way, I was actually doing the universe a flavor by using it. When, in reality, I really just wanted to. Hypocrite, I tell ya...

Bármennyire is állandóan a lapmaszkok ellen prédikálok - mert szerintem végtelenül pazarló termékek mindenféle szempontból -, azért még használom őket. Nem minden nap (vagy akár minden másnap), mint sokan mások. De hetente párszor mégis előkapok egyet, mert egy hatalmas álszent vagyok. A Skinfood Deep Sea Water Brightening Mask-et az Unboxing Beauty bloggerétől, Michelle-től nyertem, úgyhogy könnyedén meggyőztem magam, hogy valami kifacsart módon lényegében szívességet teszek az univerzumnak azzal, hogy elhasználom. Közben pedig a valóság az volt, hogy egyszerűen el akartam használni. Mondom én, álszentség a köbön...


About the brand ° A márkáról
Skinfood (스킨푸드) is a South Korean skincare and cosmetics manufacturer and retailer, headquartered in Seoul. The owner of the company has been involved in the skincare business since 1957. The main concept of the company is to create products with nutritional values of food. The company's slogan is "beauty food for the urban sweetie". (source)

A Skinfood (스킨푸드) egy dél-koreai bőrápolási és kozmetikai termékeket gyártó és forgalmazó cég, amelynek központja Szöulban található. A cég tulajdonosa 1957 óta van a bőrápolási bizniszben. A cég fő koncepciója olyan termékek előállítása, amelyekben emberi táplákozásra alkalmas összetevők szerepelnek. A cég szlogenje "Szépségétel a városi cukorfalatoknak". (Ez angolul is rettentő hülyén hangzik, nem csak magyarul, ezért is nem ültem itt órákon keresztül, hogy kitaláljam, hogyan lehetne magyarul elviselhetőbbé tenni.)

Product claims ° A termékkel kapcsolatos ígéretek
A gel mask containing deep sea water in a hydrogel, which closely adheres to skin and slowly melts to be absorbed, that helps make skin clean and clear with its cool feeling. The Story of Deep Sea Water: Pristine water that maintains the low temperature of the deep sea and contains minerals. (source)

Gélmaszk, amely hidrogél formában tartalmaz mélytengeri vizet, és amely szorosan illeszkedik a bőrhöz, hogy aztán lassan felolvadva beleolvadjon abba. Hűsítő érzés mellett segít a bőrt tisztán tartani. A mélytengeri vízről: ősrégi víz, amely folyamatosan megtartja a mélytengerek hűvös hőmérsékletét és tele van ásványi anyagokkal. (Elismerem, hogy ez sem hangzik szépen magyarul, de ma ennyi telik tőlem.)

Directions and ingredients - CosDNA ° Használati utasítás és összetevők (CosDNA)


Vedd ki a maszkot a csomagból, és helyezd az arcod közepére. Az orcák felé simítsd ki. Viseld 10-15 percig. Vedd le, és finoman messzírozd be a megmaradt szérumot.

Star ingredients, in no particular order ° Sztár-összetevők, a mennyiség figyelmen kívül hagyásával
  • Chondrus Crispus is a form of red seaweed also known as Carrageen which is "is a skin conditioning agent. Due to it being a seaweed extract it is packed full of vitamins and minerals which are vital to the maintenance of healthy skin. Perhaps the most interesting property of Chondrus Crispus is its ability to protect against UV rays." (source) ° Chondrus Crispus a vörös hínár egy fajtája, amelyet Carrageenként is ismerünk, és amely egy tápláló hatóanyag. Mivel hínárról van szó, tele van olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek az egészséges bőrhöz elengedhetetlenek. A Chondrus Crispus talán legérdekesebb tulajdonsága az, hogy védelmet nyújthat az UV sugarak ellen.
  • Sodium Hyaluronate is "a salt derived from hyaluronic acid—and it has unique advantages for skin in comparison to 'regular' hyaluronic acid. During the process of creating sodium hyaluronate, its molecular weight decreases due to the removal of lipids, proteins, and nucleic acids. Removing these compounds makes the sodium hyaluronate molecule much smaller than that of hyaluronic acid. That means that the sodium hyaluronate, when applied topically, can penetrate the skin more easily than the hyaluronic acid." (source) ° A szódium hialuronát egy, a hialuronsavból nyert só, amelynek vannak előnyei az "átlagos" hialuronsavval szemben. A szódium hialuronát előállításának folyamata miatt - amivel eltávolítják a zsírokat, proteineket és nukleinsavat - molekuláris tömege lecsökken, ezáltal csökken a mérete is. Ez azt jelenti, hogy a szódium hialuronát a bőrfelszínen történő használatkor könnyebben behatol a bőrbe, mint a hialuronsav.
  • Algae Extract (We do not know which type of algae is used here, but we do know it's an Ingredient from the Water. Let's say the sea, even though there's algae in all different kinds of bodies of water.) ° Alga-kivonat (Nem tudjuk pontosan, mely algák kivonatát használják, de biztos, hogy Vízből Való Összetevőről beszélünk. Tegyük fel, hogy az a víz konkrétan a tenger, bár algát más típusú vizekben is találunk.)
  • Nymphaea Coerulea (Blue Lotus) Flower Extract is said to have moisturizing benefits as well the ability to help control the skin's water-oil balance, so it's good for oily skin, too. ° A kék lótuszvirág-kivonatnak állítólag hidratáló hatása van, ugyanakkor segíthet a bőr zsír-nedvesség háztartását egyensúlyba hozni, így jó lehet zsíros bőrre is.


If you look at the entire ingredient list on the CosDNA link above, you will see that while it's not exceptionally exciting (when Water is the first ingredient, my interest immediately dwindles,) but it does seem like there is an actual reason why this mask is called what it's called. There is a few types of different algae/seaweed, and there's some Sodium Hyarulonate to infuse the skin with water. It's all good.

Ha rápillantasz a fenti CosDNA linken a teljes összetevő-listára, láthatod, hogy az bár nem különlegesen izgalmas (ha a víz az első összetevő, az érdelődésem automatikusan alábbhagy), de van oka, miért nevezik úgy ezt a maszkot, ahogy. Van benne néhány különböző alga/hínár kivonata, és ott van a szódium hiarulonát, hogy jól megtöltse a bőrt nedvességgel. Eddig minden rendben is van.


The pouch is large, and unnecessarily so, which seems to be the case for a lot of hydrogel masks, and I have no idea why. See in the photo above how little of the packaging the sheet and essence make up? Yeah, I don't get it.

There is a lot of leftover essence once you remove the mask, which is the most wasteful aspect of sheet masks (other than packaging and price.) See, sheet mask essences are typically not exciting/useful/effective enough where continuously decanting the leftover in small jars and then adding it to your routine would make a whole lot of sense. Just like most everyone seems to, I end up smearing the essence all over my neck and chest and lower arms and even my legs, but it's just, you know, a waste... The essence in this case is colorless and watery, the sheet well-soaked, and I couldn't detect any real scent to it.

The sheet has a medium-to-thick material, and it doesn't feel like a lot of very thick hydrogel masks I had tried. It adhered to my face quite well, but it certainly isn't the My Beauty Diary or My Scheming type of "second skin" sheet: you will absolutely not forget it's there while you go about your business inside the house.

The size, for me, is just right. The fit, though, isn't. It could easily be just me, though, for I often run into the same issues with sheet masks: the holes for the eyes and lips are way too small, and the fit on my (admittedly tiny) chin is just weird. Again, it's probably my cartoon-ish face.

A tasak meglehetősen méretes, ráadásul teljesen feleslegesen, ami igen gyakran előfordul hidrogél-maszkok esetében, és elképzelésem sincs, miért. A fenti fotón láthatod, a maszk maga milyen kevés helyet foglal el a tasakban. Nem értem.

Nagyon sok esszencia marad a tasakban, miután eltávolítod a maszkot, ami a lapmaszkok leginkább pazarló tulajodnsága (a csomagolás és az ár mellett). Arra gondolok, hogy a lapmaszkokban lévő esszencia jellemzően nem elég izgalmas, hasznos, hatásos ahhoz, hogy sok értelme lenne a maradékot állandóan kis tartókba átöntögetni és hozzáadni az aktuális rutinodhoz. Ahogy legtöbben, én is általában csak a nyakamra meg a dekoltázsomra meg az alkaromra, sőt, néha a lábamra kenem, de ez igazából csak pazarlás. Ebben az esetben az esszencia színtelen és vízszerű, a maszk jól át van itatva, és én nem éreztem különösebb illatot.

A maszk anyaga közepesen vastag, és érzésre nem hasonlít a többi hidrogél-maszkra, amit próbáltam. Elég jól illeszkedett az arcomhoz, de egyáltalán nem volt a My Beauty Diary vagy My Scheming típusú "második bőr" anyag; biztos nem fog kimenni a fejedből, hogy rajtad van, miközben a lakásban teszel-veszel.

A mérete nekem megfelelő volt. Az "illeszkedés" már kevésbé. Persze ez simán lehet az én hibám, hiszen rendszerint ugyanazokba a problámákba ütközöm etéren: a szem és száj kivágások túl kicsik, az államon (ami minden bizonnyal kisebb az átlagnál) meg egyszerűen sehogy sem akar jól állni. Lehet, hogy a rajzfilmfigurás arányaim okozzák ezeket a gondokat.


While it really isn't what I would expect of a typical hydrogel mask, it does start sliding down on my face after a while. (Yeah, I wish I were normal enough where I could simply lie down for a half an hour or so, and just enjoy the sheet masking experience. I am not. I always keep doing stuff while masking.) I left it on for over 30 minutes, and while most of the sheet was dry-ish, there was still a lot of essence to be soaked up by my skin. It left a thick, but silky residue, if that even makes sense.

My skin, as with the vast majority of sheet masks, was soft and plumped afterwards.
However, as for the brightening claim... Strangely, my tone seemed about two shades darker once I removed the mask, which is just weird. Maybe there is an ingredient in there that made it looked slightly flushed? No idea. It didn't last long, in a couple hours my skin tone went back to normal, and it didn't feel like it was some sort of adverse reaction. I am really curious if anyone had this experience.

Bár nem olyan, mint a tipikus hidrogél maszk, ő is elkezd lecsúszni az arcomról egy idő után. (Mert ugye én nem vagyok képes normális ember módjára csak ledőlni egy fél órára vagy órára és egyszerűen élvezni a lapmaszkozást. Nem, nekem állandóan csinálnom kell valamit maszkozás alatt.) Fél órán át hagytam az arcomon, és bár a maszk nagy része elkezdett kiszáradni, még meglehetősen sok esszencia maradt a bőröm tetején.

Mint a legtöbb maszk esetében, a bőröm puha volt és kitelt. 
Ami azonban a ragyogást illeti... Fura módon a bőrszínem nagyjából két tónussal sötétebbnek tűnt a maszkozás után, ami nagyon fura. Talán van benne egy olyan összetevő, amitől egy kicsit pirospozsgásnak tűnhetett? Fogalmam sincs. A hatás nem tartott sokáig, pár órán belül visszatért a normál bőrszínem, és nem tűnt úgy, hogy valamiféle negatív reakció történt. Nagyon kíváncsi vagyok, másnak volt-e hasonló tapasztalata ezzel a maszkkal.

Recommend? This is not a bad mask, but it's not one I would buy again. (OK, so I didn't buy it, per se, but given how I like to grab random sheet masks to try, I totally could have.) It certainly didn't have any sort of brightening effect on my face (quite the contrary,) but it didn't make my skin any less soft or plumped than a good sheet mask should.

Jó szívvel ajánlom? Nem rossz maszk, de nem venném meg újra. (Igazából ezt sem én vettem, de mivel szeretek random módon vásárolgatni lapmaszkokat, akár én is vehettem volna.) Az arcom semmivel nem lett ragyogóbb (vagyis átmenetileg világosabb) - sőt, ennek az ellenkezője történt -, de nem is lett tőle kevésbé puha és telt, mint amit egy jó lapmaszktól elvárnék.

Where to buy? Hol kapható? eBay0 comments:

Post a Comment

 

Get Paid For Shopping Online

Follow on Bloglovin'

Follow

Get 15% Off!

Contact Form

Name

Email *

Message *

Get $5 Off!

Activate by Bloglovin'

Follow by Email