Illi Cocoon Anti-Aging Mask (English/Magyar)

If you have read a single sheet mask review by me, within the past few months, you have seen me whine about how wasteful these products are, and what a hypocrite I am that I still keep using them (albeit sparingly.) I don't want to go on this same tirade again - my opinion hasn't changed, my hypocritical attitude hasn't changed, and sheet masks are still not an integral part of my skincare regimen. I do like to try a few here and there, though, and I love it when I discover an exceptional one (for most of them are just average, for me.) Let's see if the Illi Cocoon Anti-Aging Mask was one of those that I will remember.

Ha mostanában olvastál tőlem akár egyetlen lapmaszk értékelést is, akkor láthattad, hogy állandóan arról panaszkodom, mennyire pazarlók ezek a termékek, és milyen képmutató vagyok, hogy ennek ellenére használom őket (bár csak ritkán). Nem akarok belefogni újra ugyanebbe a nyavalygásba - a véleményem nem változott, képmutató hozzáállásom nem változott, és a lapmaszkok továbbra sem képezik elengedhetetlen részét a rutinomnak. Szeretek néhanapján újakat kipróbálni, és örülök, amikor sikerül egy-egy rendkívüli maszkot találnom (mivel a legtöbb számomra legfeljebb átlagos). Nézzük, vajon az Illi Cocoon Anti-Aging Mask olyan volt-e, amire emlékezni fogok.About the brand * A márkáról
Illi is a premium body care brand based on Korean herbal therapy and a sub-brand of AmorePacific. Leveraging AmorePacific's dermatological research and expertise on Korean traditional herbal ingredients, Illi provides a total body care solution focused on hydration and anti-aging, the foundation for beautiful skin. (source)

Az Illi egy prémium testápoló márka, amelynek alapjait a koreai gyógynövényes terápia szolgáltatja, s az AmorePacific család egyik tagja. Az AmorePacific bőrgyógyászati kutatásait és a koreai tradicionális orvoslás hozzávalóival kapcsolatos szakártelmét használva az Illi testápoló megoldásokat kínál elsősorban a hidratálásra és öregedésgátlásra helyezve a hangsúlyt, hiszen ezek a gyünyörű bőr alapjai.

Product claims * A termékkel kapcsolatos állítások
A two-piece sheet mask whose star ingredients are
• Silkworm Cocoon Extract - helps seal in moisture to keep skin hydrated.
• Ginseng Extract -  potent antioxidant properties with anti-aging and moisturizing properties. (source)

Két darabból álló lapmaszk, amelynek kiemelt összetevői
- Selyemhernyó-gubó kivonat (segít a nedvesség megkötésében, hogy így váljon a bőr hidratáltabbá)
- Ginzeng kivonat (potens antioxidáns-hatás öregedésgátló és hidratáló jellemzőkkel)

Instructions and ingredients * Használat és összetevők
1. Use right after cleansing and applying toner
2. Remove from packaging (note - this mask is a 2-piece mask)
3. One piece at a time, apply the side without the mesh on face by adjusting to your eyes or mouth
4. Remove the mesh
5. Relax with the mask on for 10-20 minutes
6. Once the mask has been removed, gently pat for absorption
7. Continue with your skincare routine without washing off
Don't waste remaining essence inside the package! Squeeze out the left over and apply on your neck and body! (source)

1. Tisztítás és tonizálás után használandó
2. Távolítsd el a csomagolásból (megjegyzés: ez egy két darabból álló maszk)
3. A darabokat egyenként helyezd az arcodra úgy, hogy a hálóval borított rész kifelé nézzen, és igazítsd be a szemedhez és szádhoz képest
4. Távolítsd el a hálót
5. Dőlj le a maszkkal az arcodon 10-20 percre
6. Miután levetted a maszkot, finoman paskold be a bőrödbe a maradék esszenciát
7. Lemosás nélkül folytasd a rutinodat
Ne fecséreld el a megmaradó esszenciát! Nyomkodd ki, ami a csomagolásban maradt, és kend a nyakadra és a tested egyéb részeire!

Water, Glycerin, Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, PEG-32, Hydrogenated Polydecene, 1,2-Hexandiol, Phenyl Trimethicone, Silkworm Cocoon Extract (60ppm), Panax Ginseng Root Extract, Job’s Tears Seed Extract, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Polysorbate 60, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Arginine, Ethylhexylglycerin, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Adenosine, Disodium EDTA, Alcohol, Fragrance (source)


I doubt there is much scientific evidence behind the use of silk cocoons in a sheet mask essence (I got a whole lot of non-scientific hits on Google,) but here is a - to me - fascinating video of a lady talking about, using, and selling actual silk cocoons.

Nem hinném, hogy túl sok tudományos vizsgálat igazolná a selyemhernyó-gubó használatát egy lapmaszk esszenciájában (a Google egy csomó áltudományos írást köpött ki), ehelyett íme egy számomra rendkívül szórakoztató videó egy hölgyről, aki a selyemhernyó-gubóról beszél, illetve azt használja (és még árulja is.)

As for the other notable ingredients, we have the very addictive Panax Ginseng Root Extract, which is regarded as an anti-aging ingredient, and I will put practically anything with it in it on my face because I am addicted to its scent, and I am convinced it must do something amazing to my skin; Job’s Tears Seed Extract, which is said to have anti-inflammatory and skin smoothing qualities; Sodium Hyaluronate, which is the sodium salt of my favorite hydrating ingredient, hyaluronic acid; and Adenosine, a collagen- and elastin-boosting agent.
These are some exciting ingredients; although the first three ones on the list are the usual sheet mask suspects (Water, Glycerin, Butylene Glycol,) followed by a silicone, so that's pretty meh. I am really not a great proponent of silicones in general, mostly because my pores don't particularly like them, which I know mine aren't the only ones.

Ami a többi érdekes össztevőt érinti, van itt a káprázatosan addiktív Panax ginzeng-gyökér kivonat, amelyet öregedásgátló összetevőként tartanak számon, és amiből legszívesebben egész nagy mennyiségben tennék állandóan a bőrömre, mert kész vagyok az illatától, és meg vagyok győződve arról, hogy valami mágikusat művel a bőrömmel; a könnyfűmag-kivonat, amelynek állítólag gyulladáscsökkentő és nyugtató hatása van; a nátrium-hialuronát, amit lehet, hogy nem így hívnak magyarul, mindenesetre ami a kedvenc nedvesség-megkötő összetevőmnek, a hialuronsavnak egy változata; és az adenozin, amely a kollagén- és az elasztin-termelést fokozhatja.

Ezek izgalmas összetevők; bár a listán az első három a szokásos lapmaszk-hozzávalók (víz, glicerin, és butilén-glikol), amelyelket egy szilikon követ, úgyhogy ettől azért nem kell elájulnunk. Én úgy általában nem különösebben kultiválom a szilikonokat, leginkább azért, mert a pórusaim nincsenek értük oda, és tudom, ez nem csak velem van így.
As you can see, there's a whole lot of essence in the pouch (one of my greatest issues with sheet masks and their inherently wasteful nature.) I put a lot of it on my neck and décolletage, and there was still more than enough left to pour over the sheet itself (once it was on my face.) 
The essence is halfway between watery and milky, which is a perfectly fine consistency, if you ask me. It smells like fermented flowers (is that even something that exists?) but the scent eventually goes away.
Like the description says, it's a two-piece mask. You're supposed to put on the upper part first, which I certainly did the other way around. Either way, it worked perfectly. If you have ever had a facial (it's been a very long time for me, but I am pretty sure they still do it,) you know the part where they put a warm towel over your face and it hugs you like a second skin? Well, that's what wearing this mask reminded me of. While the sheet isn't the Taiwanese second-skin type - it's thicker than that, - it hugged my face absolutely perfectly, staying in place like it had been born to be there. (Which, I guess, it kinda was.) 
While I usually have issues with the fit of sheet masks, this was just perfect; and, because of its two-piece nature, I believe most people can manipulate it where they will have a similar experience, despite the difference in facial shapes and sizes.

Ahogy láthatod, bőven van esszencia a csomagban (ami az egyik legnagyobb problémám a lapmaszkokkal és az ő elkerülhetetlenül pazarló mivoltukkal). Rengeteget kentem a nyakamra és a mellkasomra, és még így is bőven maradt, amit a már arcomra helyezett maszk tetejére tudtam tenni.
Maga az esszencia félúton jár a vízes jellegű és tejes állagú között, ami szerintem tökéletes állag. Az illata olyan, mint az erjedő (fermentált) virágoké (létezik egyáltalán ilyen?), de csak egészen rövid ideig érezhető.

Ahogy a leírásból is látszik, ez egy két darabból álló maszk. Először a felső darabot kell feltenned, amit persze én pont fordítva csináltam. Ám így is tökéletesen működött. Ha voltál valaha arckezelésen (én utoljára nagyon régen, de biztos vagyok benne, hogy ez még mindig dívik), akkor ismered azt, amikor egy átmelegített törülközőt raknak az arcodra, és az úgy öleli át, mint egy második "bőrréteg"? No, arra az érzésre emlékeztetett ez a maszk. Persze nem a taiwani "beleolvad a bőrödbe" típusú maszkról van szó, hiszen ez a maszk-anyag azoknál vastagabb, ám tökéletesen illeszkedett az arcomhoz, és olyan szépen maradt egyhelyben, mintha oda született volna. (Ami lényegében igaz is.)

Bár általában gondjaim vannak a lapmaszkok illeszkedésével (ez szép magyaros lett), ez tökéletes volt; és - mivel két darabból áll - meggyőződésem, hogy szinte bárki, függetlenül az arc formájától vagy méretétől, könnyedén tudja úgy igazítani, hogy hasonló élményben legyen része, mint nekem volt.
I could happily go about my business inside the apartment while wearing this mask, and it wasn't going anywhere. In fact, it was exceptionally comfortable to wear, which I hardly ever say about any sheet mask. 
I had it on my face for 40+ minutes, at which point some parts were trying to dry out, but I had expected for there to be a lot of essence to pat in. Nope. There was hardly anything - my skin had happily eaten up all the cocoon-y, ginseng-y goodness. 

Vidáman csinálhattam a dolgomat a lakásban, miközben ez a maszk az arcomon volt, és nem mozdult el a bőrömtől. Ami azt illeti, kifejezetten kényelmes volt, amit én nagyon ritkán mondok lapmaszkokról.
Több mint 40 percen át volt rajtam, amikor is egyes részei már elkezdek kiszáradni, de arra számítottam, még meglehetősen sok esszenciát kell majd bepaskolnom a bőrömbe. Nem így lett. Alig maradt valami belőle, a bőröm vidáman nyelte be az összes gubós-ginzenges csodát.

Just some of the leftover essence that hadn't already spilled over and into my sink
Once the very little essence still on top of my skin was gone (it was probably 30 seconds of patting; nothing, really,) my skin looked pretty damn fabulous. It was visibly lighter/brighter than less than an hour earlier, it was silky smooth to the touch, my finest lines were (temporarily) gone, and overall, everything was very plump and bouncy.

Amikor a bőröm fleszínén maradt, minimális esszencia is beszívódott (nagyjából fél percnyi paskolás után, lényegében azonnal), a bőröm meglehetősen mesésen nézett ki. Láthatóan világosabb/ragyogóbb volt, mint egy órával korábban, érintésre selymes-bársonyos, a legkevésbé mély ráncaim (átmenetileg) eltűntek, és úgy általában a bőröm telt és "ruganyos" volt.

Recommend? Absolutely. This is an outstanding sheet mask at a reasonable price. It is exceptionally comfortable to wear, and its two-piece nature makes it possible for people of different facial shapes and sizes to adjust it to their liking. The results are remarkable, too: visibly brighter, smoother, plumper skin than before. I really think this would make an awesome mask to use before an event or date, or whenever you want to look your best.

Jó szívvel ajánlom? Teljes mértékben. Ez egy kiemelkedő lapmaszk elérhető áron. Rendkívül kényelmes viselni, és attól, hogy két darabból áll, különböző méretű és formájú archoz is könnyedén igazítható. A végeredmény is magasan átlagon felüli: láthatóan ragyogóbb, egyenletesebb, teltebb bőr. Szerintem ez tökéletes maszk egy esemény vagy randi előtt, illetve bármikor, amikor a lehető "legjobb arcodat" akarod mutatni.

Where to buy? Hol kapható? TesterKoreaW2 BeautyBeautyBoxKoreaeBay

0 comments:

Post a Comment

 

Get Paid For Shopping Online

Follow on Bloglovin'

Follow

Get 15% Off!

Contact Form

Name

Email *

Message *

Get $5 Off!

Activate by Bloglovin'

Follow by Email