My Routine October 2016 (English/Magyar)

Time Period: October 2016
Időszak: 2016 októbere

Age: 40 years-old
Kor: 40 év

Skin Type and Concerns: Normal skin. Some deepening frown lines. Uneven skin tone. Icepick scars. Clog-prone pores.
Bőrtípus és -problémák: Normál bőr. Néhány mélyülő mimikai ránc. Egyenetlen bőrszín. Atrófiás hegek. Eltömődésre hajlamos pórusok.1. Cleansing
TisztításEye Makeup Remover
Szemfesték-lemosó

Night • I have been using this product for well over a decade. It does its job wonderfully, it is readily available at drugstores, and it's very affordable. I'll probably just keep repurchasing it.
Este • Ezt a terméket több mint egy évtizede használom már. Tökéletesen végzi a feladatát, könnyedén megvásárolható az illatszer-üzletekben és az ára is jó. Ígyhát minden bizonnyal újra és újra megvásárolom majd.

Cleansing Water
Tisztító (micellar) víz

(Not pictured because I forgot I had this • Nincs a képen, mert megfeledkeztem róla)
Occasionally • I don't really get the point of cleansing waters, and I really only got it because of Joan's review I linked. I use this very rarely, and that's mainly because I know I will eventually have to use it up. I don't feel like it adds anything to my routine, therefore I will not repurchase.
Néha • Nem igazán fogom fel a tisztító (micellar) vizek jelentőségét, és ezt igazából csak Joan bejegyzése miatt vettem meg (arra mutat a link is). Elég ritkán használom, és akkor is csak azért, mert tudom, hogy valahogyan el kell használnom. Nem hiszem, hogy bármit is tenne a rutinomhoz, úgyhogy biztos nem fogom újravenni.

Oil Cleansing
Olajos lemosó

Night • It's dirt cheap on RoseRoseShop, it smells wonderful and has a nice slip, so if I need to get some cleansing oil when I am putting together my next RRS haul, I might grab another bottle.
Este • Rendkívül olcsó termék, ha a RoseRoseShopnál vásárolod meg, az illata csodás és jól csúszik, így ha éppen szükségem lesz megint olajos lemosóra, amikor a következő RRS-megrendelésemet állítom össze, akkor jó eséllyel megint bedobok egy üveggel a bevásárlókocsimba.

Foam Cleansing
Habzó lemosó

Morning & Night • I don't like this as much as I thought I would. I don't think it's extra-high pH (even though I wouldn't be surprised if it were around 7, which is fine for me, it just doesn't feel low pH,) but what really annoys me is that if I use more than a little, it takes some elbow grease to remove it. For the brand and I price, I expected more.
Reggel és este • Nem tetszik annyira, amennyire számítottam. Valószínűleg nem nagyon magas pH-jú (bár nem lepődnék meg rajta, ha 7 körül lenne - érzésre -, ami nekem megfelel, de nem hinném, hogy alacsony lenne a pH-ja), de ami igazán idegesít, az az, hogy ha csak egy cseppet is többet használok belőle, akkor elég nehéz lemosni. A márkához és az árhoz képest nem vagyok elájulva.
2. Toning and Chemical Peeling
Tonizálás és kémiai hámlasztás


pH-Balancing Toner
pH-kiegyenlítő tonik

(decanted into a regular toner bottle because I hated the original spray bottle) 
Night, before my AHA or BHA liquid • I already have repurchased this a few times! This is the perfect no-frills product for me to use before a pH-dependent active. 
Este, az AHA vagy BHA liquid előtt • Már többször újravásároltam, mivel ez a termék egy tökéletesen egyszerű, ám hatékony megoldás a pH-függő hámlasztók használatakor.

Actives
Kémiai hámlasztók

Every night to every other night • This is a very effective, yet non-harsh active for those whose skin isn't "active" enough at shedding dead cells by itself. It also lasts forever. I am very positive I will buy it again once it runs out (or 12 months pass after opening, which I am not sure will not happen sooner.)
Minden este vagy minden második este • Ez egy rendkívül hatásos, mégsem durva termék azok számára, akiknek bőre nem elég gyorsan képes magától megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Nagyjából örökké tart, amíg kifogy. Szinte biztos vagyok benne, hogy ismét megvásárolom, amikor végre elfogy (vagy letelik a kinyitást követő 12 hónap, hiszen nem tudom, melyik követezik be előbb).

Night, once or twice a week • For me, this has made less of an obvious change than the AHA liquid; however, it does help to keep my pores (that are no longer covered by a layer or two of dead skin) cleaner. Just like the former, it also lasts a very long time, and similarly, I will repurchase either when it runs out, or when the 12-month post-opening period is up.
Este, hetente egyszer vagy kétszer • Az én bőrömnek ez kevésbé hozott látható eredményt, mint az AHA liquid. Segít azonban tisztán tartani az AHA-nak köszönhetően már elhalt hámsejtekkel nem borított pórusaimat. Akárcsak az előző, a BHA liquid is nagyon hosszú ideig elég, és minden bizonnyal veszek majd ebből is egy új üveggel, amikor kifogy, vagy letelik az előírt 12 hónap.

First Essence
Első esszencia

Morning and night • This full-size bottle was a gift from my father's wife. I wouldn't be able to keep repurchasing it, for it is very pricey; however, the samples are affordable, so should I feel like using this again, I will just keep buying those.
Reggel és este • Ezt a teljes méretű üveget ajándékba kaptam az apukám feleségétől. Nem engedhetem meg magamnak, hogy újra és újra megvegyem, hiszen nagyon drága. A minták azonban sokkal inkább megfizethetők, így ha ismét ehhez van kedvem, azokat fogom megvásárolni.

Hydrating Toner
Hidratáló tonik

(altogether, 70ml of product in 7ml tester bottles) 
Morning • It reminds me of the Su:m37 Secret Repair Toner which I really enjoyed, and the sample packs make this otherwise expensive product very affordable.
Reggel • Ez a termék Su:m37 Secret Repair Toner-re emlékeztet, amit kifejezetten kedveltem, a próbacsomagokban pedig ez az amúgy meglehetősen drága termék rögtön elérhető árú lesz.

(decanted into a 50ml dropper bottle)
Night • This is an amazingly hydrating lotion (toner) that has done wonders for my skin. My new full-size bottle is already on its way to my grabby hands from Japan.
Este • Ez egy fantasztikusan hidratáló lotion (tonik), amely csodákat tett a bőrömmel. Az új üveg már úton van hozzám Japánból.
3. Serums et al.
Szérumok és társaik


Sulwhasoo Capsulized Ginseng Fortifying Serum
Night • Oh my goodness, I wish I could keep repurchasing this! Talk about fermented ginseng heaven heaven! This was a gift from my father's wife, and unfortunately, there's no way either of us can keep repurchasing such an expensive product. It is wonderful and luxurious, though.
Este • Bárcsak megengedhetném magamnak, hogy újravásároljam ezt a szérumot! Igazi fermentált ginzeng mennyország! Ajándékba kaptam az édesapám feleségétől és sajnálatos módon az ára miatt minden bizonnyal egyikünk sem fogja tudni újravásárolni. Csodás és abszolút luxustermék.

Proud Mary 45% Vita C Complex Ampoule
Night • I have just started using this a few days ago, so I am not quite sure how I feel about it yet. It is a thick ampoule that goes on kinda sticky but disappears into my skin quickly. I have noticed nothing over the past few days - but, it's a few days only, so the jury is certainly still out on this one.
Este • Csak néhány napja használom, így még nem tudom, hogyan is érzek vele kapcsolatban. Elég sűrű ampulla, ami először kicsit ragacsos, de meglepően gyorsan beszívódik a bőrömbe. Semmiféle változást nem vettem észre az utóbbi napokban, de mivel csak napokról van szó, később elválik, szeretem-e.

Lee JiHam (LJH) Tea Tree 90 Essence
Morning • Another HKC Plaza deal, and another highly praised product by well-known Western bloggers, it does provide a perfectly light hydrating layer for these humid summer days, but I am not sure if it does anything else for me.
Reggel • Ez egy újabb HKC Plazás áresés eredménye, és egy újabb olyan termék, amelyet számos ismert nyugati K-blogger istenít. Míg ez egy egyértelműen kellemes, könnyed hidratáló réteg, nem vagyok benne biztos, hogy ezen felül bármiféle hatása is lenne.

Innisfree Jeju Lava Seawater Essence
Morning • This provides a beautifully light hydrating layer, which is perfect for the summer. Like most Innisfree products for me, this is a very solid one; however, I am not sure my skin would cry out loud if I took it away.
Reggel • Ez a termék tökéletesen könnyed hidratáló réteget képez a bőrömön, ami éppen megfelel a nyári melegben. Mint a legtöbb Innisfree-termék, amit eddig kipróbáltam, ez is nagyon megbízható, abban azonban nem vagyok biztos, hogy a bőröm harakirit követne el, ha megvonnám tőle.

Rohto Mentholatum Melano CC Intensive Anti-Spot Essence
Every other morning • Unfortunately, it doesn't seem to help with my hyperpigmentation as much as it seems to do everyone else. Maybe Vit C skincare and I simply aren't meant to be. However, I believe it does help with keeping the occasional (hormonal) pimple under control.
Minden második reggel • Sajnálatos módon nem úgy tűnik, hogy ez a termék annyira jó lenne nekem a bőr-elszíneződésekre, mint másoknak. Talán a C-vitaminos arcápolókat nem nekem találták ki. Viszont szerintem segít kordában tartani az egyszer-egyszer előbukkanó pattanásokat.
4. Masks, Masks, Masks
Maszkok


I don't use sheet masks as much as I used to do because now I have the Hadalabo Gokujyun α 3D Retinol Firming & Lifting Milky Lotion which has made sheet masking pretty much irrelevant in my world. I am using up what I still have, as well as reach for some trusted favorite wash-off masks - like the Su:m37 White Award Bubble De-Mask or the Mamonde Lotus Micro Mud Mask.

Nem használok olyan gyakran lapmaszkokat, mint régebben, mert a Hadalabo Gokujyun α 3D Retinol Firming & Lifting Milky Lotion lényegében feleslegessé tette számomra a lapmaszkozást. Elhasználom még, ami van, és rendszeresen használom a kedvenc lemosható maszkjaimat is, mint a Su:m37 White Award Bubble De-Mask vagy a Mamonde Lotus Micro Mud Mask.
5. Hydrating Creams and Such
Hidratáló termékek


• CosRX Advanced Snail 92 All-In-One Cream •
Morning • Just started my second jar of this product, so I obviously enjoy it. I really do not believe it's an AIO cream, though; I use it over my light hydrating layers. It is the perfect summer product for my skin, but I might need something more robust when it gets really chilly and mean.
Reggel • Ez már a második adag, amit ebből a krémből használok, úgyhogy szeretem. Persze nem hinném, hogy valóban AIO (all-in-one, minden-az-egyben) termék lenne; én a könnyebb hidratáló rétegek felett használom. Nekem ez tökéletes nyári hidratáló krém, de valószínűleg valami robosztusabbra lesz szükségem, amikor az idő igazán hűvös és durva.

• Rohto Hadalabo Gokujyun α 3D Retinol Firming & Lifting Milky Lotion •
Night • This gem is by far the most amazing hydrating product I have ever used, and it has made sheet masking completely irrelevant for me.
Este • Ez a varázslatos milky lotion messze a legjobb hidratáló termék, amit valaha is használtam, és lényegében feleslegessé tette számomra a lapmaszkozást, úgyhogy egészen biztosan újravásárolom majd.

Sulwhasoo Essential Firming Cream EX
(the link points to my review of the original version, but I honestly feel no difference) 
Night • This is a wonderful, albeit quite rich cream that works great as a last step in my night routine, and I can usually score 50ml of it for around $10 with shipping on eBay, in these cute sample jars, and you really can't beat that.
Este • Minden bizonnyal újravásárolom ezt a terméket is. Ez egy fantasztikus, bár meglehetősen sűrű hidratáló krém, ami tökéletes utolsó lépés az esti rutinomban. Általában 10 dollár körül sikerül vennem 50 ml-nyi mintát az eBay-en - ezekben a cuki, 5 ml-es edénykékben -, azt meg nehéz túlszárnyalni. 

• Sulhwasoo Overnight Vitalizing Mask EX 
Night, about twice a week • I keep buying this in these 30ml deluxe sample tubes. I love that this isn't a silicon-y sleeping pack like most are (which my skin loathes,) and I love how soft it makes my skin by the morning.
Este, hetente nagyjából kétszer • Ilyen 30 ml-es deluxe mintában szívesen megveszem majd újra. Imádom, hogy nem egy szilikonos típusú éjszakai (azokkal általában nincs kibékülve a bőröm), és imádom, hogy milyen puha lesz reggelre a bőröm, ha használom.0 comments:

Post a Comment

 

Get Paid For Shopping Online

Follow on Bloglovin'

Follow

Get 15% Off!

Contact Form

Name

Email *

Message *

Get $5 Off!

Activate by Bloglovin'

Follow by Email