SexyLook Q10 Mask (English/Magyar)

I always complain about the wasteful nature of masks. I don't particularly enjoy wearing them, although I do like the results - most of the time. Yet, I keep adding to my stash, and feel a little anxiety building up whenever I almost run out. It's weird how strange beauty products can make one act... They're similar to drugs in a way. Anyway, this SexyLook Q10 Mask was a random purchase from an eBay seller. In general, I prefer Taiwanese sheet masks to their Korean counterparts, and I hadn't had much experience with SexyLook, plus it must have been an auction that I won, so I went ahead one night and slapped it on my face. Let's see what happened.

Állandóan arról panaszkodom, milyen pazarló termékek a lapmaszkok. Különösebben nem tartom élvezetesnek, amikor az arcomon vannak, bár általában tetszik az eredmény. Mindezek ellenére továbbra is rendszeresen vásárolok lapmaszkokat, és egy cseppet ideges leszek, amikor úgy látom, kezd apadni a lapmaszk-gyűjteményem. Furcsa, miféle viselkedésre ösztönzik az ember lányát a kozmetikumok. Egy picit olyanok, mint egy drog... Szóval, ezt a SexyLook Q10 Maskot random módon vásároltam egy eBay-es eladótól. Általában jobban bejönnek a taiwani maszkok, mint a koreaiak, és korábban nem igazán találkoztam a SexyLookkal, meg gondolom, megnyertem egy árverést, úgyhogy egy este elhatároztam, ideje reácsapnom az orcámra. Nézzük, mi történt!About the brand
There's barely anything in English on the SexyLook website (and you can imagine what googling "SexyLook + Taiwan" gets you,) but what I can tell for sure is that they're an affordable (although certainly not the cheapest) Taiwanese brand that specializes in sheet masks, and they offer a few blackhead/nose products as well as - at this very moment - a single wash-off mask (which actually looks pretty cool.)

A márkáról
Szinte semmi nincs angolul a SexyLook weboldalán (azt meg képzelheted, a Google miket dob ki, ha azt írom be, hogy "SexyLook + Taiwan"), de annyit biztosan tudok, hogy egy elérhető árú (ám korántsem a legolcsóbb) taiwani márkáról van szó, amely lapmaszkokra psecializálódott, bár van még náluk néhány orr-mitesszer kezelő termék, illetve epillanatban egyetlen árva lemosható maszk (ami viszont egész érdekesnek tűnik).

What this product claims to achieve • A termékkel kapcsolatos ígéretek
º Hydrates ° (Nedves) hidratálás
º Moisturizes ° (Zsíros) hidratálás
º Soothes ° Nyugtatás
º Firms chin area ° Az áll (toka) feszesítése

Ingredients • Összetevők


Ingredients of note and their (alleged) uses:
º Aloe extract - soothing
º Calendula (pot marigold) extract - soothing, antioxidant
º Niacinamide (vitamin B3) - soothing, brightening, anti-aging, antioxidant
º Sodium Hyaluronate - sodium salt of hyaluronic acid; moisture-retention, anti-aging, plumping
º Chamomile extract - soothing, antioxidant

Érdekes összetevők és (állítólagos) hatásuk:
° Aloe kivonat - nyugtató
° Körömvirág-kivonat - nyugtató, antioxidáns
° Niacinamide (B3-vitamin) - nyugtató, "világosító" (az eredeti bőrszínhez közeli színre), öregedésgátló, antioxidáns
° Nátrium-hialuronát - a hialuronsav nátriumsója; nedvesség-megkötő, öregedésgátló, bőr-kitelítő
° Kamilla-kivonat - nyugtató, antioxidáns


As you can see, this is one of those sheets that has an extra flap on the chin. If you're in your 20s and feel like this is just sheet mask manufacturers being bored, just wait until gravity starts working overtime on every part of your body - including the skin on your chin. One doesn't have to have a double chin at 25 to have one at 35. That's life.
Now, my chin area is, well, all right, I guess. Not as tight as it was a decade ago, but it's not terribly awful just yet. However, if I could afford it right now, I would proooobably go for a chin tuck because it's visible enough for me to be annoying. Until I win the lotto and can get all the plastic surgery procedures I want, I'll absolutely try anything that promises to make the area younger-looking.

Ahogy látod, ez azon maszkok közé tartozik, amelyek egészen az áll alá leérnek. Ha a 20-as éveidben jársz, és azt gondolod, ez az ötlet onnan származik, hogy unatkoztak a lapmaszk-készítők, csak várd ki, amíg a gravitáció amúgy istenigazából elkezd dolgozni a tested minden részén (és ebbe beletartozik az áll alatti rész is). Nem kell ahhoz 25 éves korodban tokádnak lennie, hogy aztán 10 évvel később legyen... Az élet már csak ilyen.
Az én "tokám", nos, asszem, rendben van. Nem olyan feszes, mint volt egy évtizeddel ezelőtt, de még nem elviselhetetlenül borzasztó. Bevallom, ha megengedhetném magamnak, biztos megszabadulnék a megnyúlt bőrtől, hiszen nekem már feltűnik annyira, hogy zavarjon. Addig azonban, amíg megnyerem a lottót és el tudok menni mindenféle plasztikai sebészeti kezelésre, nagy lendülettel kipróbálok szinte bármit, amitől a testemnek ez a része fiatalosabbnak tűnhet.The packaging itself is cheap, and green is possibly my least favorite color. Thankfully, there's an ingredient list in English (even though I have no idea if that is the whole list or a condensed version with what they consider the most important ingredients,) but that's about all that's in English on there.
The essence has a strong sweet tea scent, which I absolutely love but which might be a little too strong for someone with a very sensitive nose. It does, however, go away quite quickly.
The sheet is drenched in essence, and there's a lot of leftover inside the pouch, which I decided to put on the outside of the sheet (once it was on my face,) since I already use several light layers under sheet masks as it is.

Maga a csomagolás olcsó, és a zöld a legkevésbé kedvenc színem. Szerencsére azonban legalább van rajta angol nyelvű összetevő-lista (bár nem vagyok benne biztos, hogy ez nem egy rövidített változat-e, amelyen csak a szerintül legfontosabb össztevőket említik meg), de ennél több nem nagyon található rajta angolul.
Az esszenciának erős édestea illata van, amit én személy szerint imádok, de ha túl érzékeny a szaglásod, lehet, hogy egy kicsit tömörnek tűnhet. Az illat azonban elég gyorsan elillan.
A lap csöpög az esszenciától, és sok marad a csomagban is. Én ezt a maszkon kívülre tettem (miután azt felhelyeztem az arcomra), hiszen lapmaszkozás előtt én amúgy is több könnyű hidratáló réteget kenek fel.Here's the chin part, which makes this mask unique: there's a hook on each side of the mask by the ears, plus a hook on each side of the "underchin-flap" as well. Now, sheet masks usually make me feel like I have a smaller-than-average face, but when I first tried to hook these behind my ears, I thought they would be too small for me. However, I quickly realized that the sheet material stretches very nicely, so in the end, the lower part actually turned out to be slightly too big, and it didn't stretch out the mask as well as the hooks by the sides.
It's not obvious from the photos above (masks are always a terrible fit around the mouth/on the chin for me, so don't let it discourage you,) but this sheet adheres wonderfully to the skin, it won't move as I go about my business inside the house, and it stayed wet for well over a half an hour.

Itt láthatod az áll-részt, amitől ez a maszk különleges lesz. A maszk "szokványos" részén is mindkét oldalon van egy-egy hurok, és ugyanígy van egy-egy az áll-résznél. A lapmaszkoktól általában azt tanulom meg, hogy az átlagosnál kisebb az arcom, de amikor ezeket a hurkokat először próbáltam a fülem mögé varázsolni, azt hittem, túl kicsik lesznek. Rövid idő alatt rájöttem azonban, hogy a maszk anyaga remekül nyúlik - olyannyira, hogy a végén az áll oldalsó részén elhelyezkedő hurkok már túl nagyok is lettek, és nem feszítették ki olyan jól a maszkot, mint a másik két hurok.
Bár a fenti fotókból talán nem egyértelmű (a lapmaszkok soha nem illeszkednek normálisan az államhoz, illetve a szám környékén), de ez a maszk tökéletesen simult a bőrömhöz, meg sem mozdult, miközben tettem-vettem a lakásban, és több mint fél órán át nem száradt ki.By the time I took it off, all the essence had sunk into my skin beautifully, and I had no patting to do. My skin was - if I may say so myself - absolutely gorgeous: supple, healthy, bright. It was several times nicer than it had been a half an hour earlier. I really think this would be amazing for a pre-important-event mask. Just like with any sheet mask, the results are only temporary, but they sure are absolutely brilliant!

Mire levettem, az összes esszencia beszívódott a bőrömbe, és nem maradt semmi, amit még be kellett volna ütögetni. A bőröm - ha mondhatom ezt - döbbentesen jól nézett ki: telt, egészséges, ragyogó volt. Sokkalta szebb, mint fél órával korábban. Szerintem ez a tökéletes fontos-esemény-előtti maszk. Persze, mint minden lapmaszk esetében, a hatás csak átmeneti, viszont legalább brilliáns!Recommend? Absolutely. This is an outstanding mask that is very comfortable to wear and makes the skin look several times better than it was before wearing it. I don't think there was any sort of magnificent change on the chin area, for which there is an extra flap, but I don't think anyone seriously thought a sheet mask will achieve any. Still, this is a wonderful product that would be a great choice before an important event, for not only does it make the skin look amazing, but it also leaves absolutely no residue behind.

Jó szívvel ajánlom? Mindenképpen. Ez egy kiemelkedő maszk, amit nagyon kényelmes viselni, és amitől a bőr - átmenetileg - sokkal jobban néz majd ki, mint előtte. Nem hinném, hogy a "tokán" különösebb változást idézne elő (erre való az alsó, lelógó rész), de ezt minden bizonnyal senki nem várta egy lapmaszktól. Ennek ellenére ez egy valóban remek termék, ami szerintem a tökéletes választás egy fontos esemény előtt, hiszen nem csak nagyon széppé varázsolja a bőrt, de nem is marad utána zsíros/ragacsos érzés.

Where to buy? • Hol kapható? eBay0 comments:

Post a Comment

 

Get Paid For Shopping Online

Follow on Bloglovin'

Follow

Get 15% Off!

Contact Form

Name

Email *

Message *

Get $5 Off!

Activate by Bloglovin'

Follow by Email